Aïoli aux câpres et citron

Aïoli aux câpres et citron

4.8 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
5 portions

Składniki

  • 250 g d'huile végétale
  • 1 citron
  • 1 - 2 gousses d'ail
  • 1 - 2 c. à thé de câpres au vinaigre égouttées, au goût
  • 2 jaunes d'œufs provenant d'œufs de gros calibre
  • 2 c. à thé de moutarde de Dijon
  • ⅛ c. à thé de sel au goût

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 110.7 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 1880.9 kJ / 449.6 kcal
Tłuszcz 49.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...