Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Glazurowane różyczki kalafiora
-
½ kalafiora (ok. 450 g), w całości
-
1 łyżka oleju
-
1 ząbek czosnku
-
25 g miodu25 g syropu z agawy
-
30 g wody
-
15 g sosu sojowego
-
5 g czerwonego sosu chili5 g sosu sriracha
-
½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Zupa krem z kalafiora
-
50 - 75 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
40 - 50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
300 - 350 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego (opcjonalnie)
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia zupy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1133.7 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1507.2 kJ /
360.2 kcal
Tłuszcz
26.2 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
12.7 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35 min.
Kremowa zupa z groszku
40 min.
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min.
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min.
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min.
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1h 15 min.
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min.
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min.
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min.
Zupa z białych warzyw
45 min.
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min.
Zupa krem z buraków
45 min.