Poulet tandoori

Poulet tandoori

4.0 275 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

La marinade
  • de yaourt nature (2 pots de 125 g de yaourt)
    250 g
  • d'épices tandoori
    4 c. à soupe rases
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de blancs de poulet coupés en lanières
    700 g
Les légumes
  • d'échalotes
    70 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • d'épices tandoori
    1 c. à soupe
  • de tomates coupées en quatre
    600 g
  • de riz
    250 g
  • d'eau
    800 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de concentré de tomate
    1 c. à soupe
  • de coriandre fraîche
    1 bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 639 kcal / 2694 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...