Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 pommes de terre, gros calibre, lavées et brossées
- 1 gousse d'ail
- 1 branche de persil frais, équeutée
- 200 g de jambon, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de fromage frais, type St Môret®
- gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 562 kJ / 134 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pâtes au fromage
50 menit
Gratin de pâtes
25 min
Pommes de terre farcies et gratinées à la moutarde
1 Std. 15 Min
Pommes de terre farcies façon raclette
1j 20 menit
Gratin de pomme de terre
1j
Gratin de pommes de terre et filet de dinde
1j
Gratin de macaronis au poulet
45 Min
Tartiflette aux courgettes
55 Min
Pommes de terre farcies sur lit d'oignons caramélisés
1h 10 min
Roulé au fromage et au jambon
40 min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1j 25 menit
Pizzettes escargot
40 min