Poulet aux olives, citron et tagliatelles

Poulet aux olives, citron et tagliatelles

4.4 108 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • de gingembre frais
    10 g
  • d'oignons jaunes coupés en deux
    100 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • cuisses de poulet hauts de cuisse et pilons séparés
    4
  • de jus de citron
    40 g
  • d'olives vertes dénoyautées
    120 g
  • d'eau
    600 g
  • de bouillon de volaille
    1 cube
  • d'écorce de citron confit coupée en brunoise
    20 g
  • de pâtes fraîches aux œufs, type tagliatelle
    250 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 498 kcal / 2086 kJ
Białko 43.3 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...