Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de morue salée (partie épaisse de la morue)
Le jour même
- 4 cives (4 tiges seulement)
- 4 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 3 gousses d'ail
- 1 citron vert non traité (3 bandes de zeste seulement)
- ½ piment rouge frais antillais (voir "Variante(s)")
- du poivre moulu
- 200 g de farine de blé
- 250 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 259 kJ / 62 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Chocolat martiniquais
20 min
Féroce d'avocat
30 min
Gratin de christophine au vivaneau
1h 10 min
Croquettes de morue, sauce chien
24h
Tourment d'amour à la goyave
1 Std. 15 Min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1 godz. 35 min
Sauce chien
10 min
Tempura de crevettes et sauce aigre-douce
30 min
Glace coco et citron vert
12h 15min
Acras de morue
13 godz.
Beignets de crevettes
35 Min
Pain au beurre
1j 30 menit