![Acras de morue Acras de morue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a2282650-a260-4517-8940-486defe55f36/Derivates/7a85a323-c969-4e89-a85d-74ccee1e269b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de morue salée (partie épaisse de la morue)
Le jour même
- 4 cives (4 tiges seulement)
- 4 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 3 gousses d'ail
- 1 citron vert non traité (3 bandes de zeste seulement)
- ½ piment rouge frais antillais (voir "Variante(s)")
- du poivre moulu
- 200 g de farine de blé
- 250 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 259 kJ / 62 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Féroce d'avocat
30min
Glace coco et citron vert
12h 15 min
Accras de julienne
45 min
Tourment d'amour
2h
Gratin de christophine au vivaneau
1j 10 menit
Sauce chien
10 min
Tourment d'amour à la goyave
1 godz. 15 min
Croquettes de morue, sauce chien
24 Std.
Chocolat martiniquais
20 min
Acras de morue
13 Std.
Beignets de crevettes
35 min
Pain au beurre
1h 30 min