Crème pâtissière au chocolat

Crème pâtissière au chocolat

4.6 30 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 portion

Składniki

  • 500 g de lait
  • 50 g de farine de blé
  • 2 œufs entiers
  • 2 jaunes d'œufs
  • 60 g de sucre en poudre
  • 80 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 511 mg
Białko 49 g
Kalorie 6069 kJ / 1452 kcal
Tłuszcz 74 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 39 g
Węglowodany 141 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...