Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
280
g de sucre en poudre
lub 280 g de sucre roux - 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 30 g de beurre doux, froid et en un seul morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 1000 g de lait
- 1 pincée de sel
- 220 g de riz rond blanc, spécial dessert
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45min
Yaourt au caramel (nouvelle recette)
12h
Crème dessert
15 Min
Caramel liquide
25 Min
Crème dessert au caramel
1 Std.
Caramel de base
25 Min
Riz au lait crémeux
1 Std. 15 Min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Riz au lait à la vanille (Pour les grands et les tout-petits)
40 Min
Œufs au lait et à la vanille
5 Std.
Crème anglaise Mode Sauce
15 Min