Riz au lait caramel

Riz au lait caramel

3.9 164 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

  • de sucre en poudre
    280 g
    280 g de sucre roux
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • d'eau
    1030 g
  • de jus de citron (voir "Conseil(s)")
    1 c. à café
  • de beurre doux froid et en un seul morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • de vinaigre
    1 c. à soupe
  • de lait
    1000 g
  • de sel
    1 pincée
  • de riz rond blanc, spécial dessert
    220 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 424 kcal / 1776 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...