Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 300 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à café de jus de citron
La garniture
- 250 g de crème liquide entière, très froide
- 30 g de sucre en poudre
- 100 g de mascarpone, très froid
- 350 g de fruits rouges frais variés (fraises, framboises, myrtilles, mûres...)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 996 kJ / 235 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Minipavlova de Pâques aux fraises
3h 35min
Minipavlovas
3h 45min
Pavlova en verrine
14 Std. 30 Min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12 Std. 15 Min
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
3 Std.
Menu veggie - Pavlovas chantilly coco et mangue
2 Std.
Petite pavlova à la rhubarbe
3 Std. 20 Min
Glace à la verveine et coulis de framboises
16h 30min
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6 Std.
Pavlova gourmande aux fruits rouges
5 Std. 30 Min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Pavlova à l'ananas
3h 30min