Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe fondanty z nutą curry
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
2 ½ jajek
-
2 jajka (patrz wskazówka)
-
100 g cukru
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki
-
½ - 1 łyżeczka curry, mielonego (patrz wariant)
-
25 g migdałów, w płatkach25 g orzeszków piniowych
-
90 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
51.6 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1175.6 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Matchamisu z malinami (tiramisu z herbatą matcha)
4 godz. 30 min
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
2 godz.
Dyniowe cappuccino
20 min
Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili
2 godz. 25 min
Karmelowe fondant
15 min
Baklava
3 godz. 10 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Warkocze orzechowe
2 godz.