Urządzenia i Akcesoria
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Biscotti z pistacjami
-
80 g truskawek, liofilizowanych
-
80 g rodzynek
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
-
250 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
skórka otarta z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
3 jajka
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
woda do zwilżenia
Czekoladowe łyżeczki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
174.6 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
2745.6 kJ /
656.2 kcal
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
110.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Czekoladowe krążki z bakaliami (beggars)
30 min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym
1 godz. 40 min
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Kalafior tikka masala
30 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min