Crepês asparagi e salsiccia

Crepês asparagi e salsiccia

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
9 porzioni

Składniki

  • 110 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Crêpes
  • 75 g di burro + q.b.
  • 900 g di latte
  • 380 g farina tipo 00
  • 6 uova
  • 2 pizzico di sale
Besciamella
  • 900 g di latte intero
  • 60 g di burro a pezzi
  • 75 g farina tipo 00
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 3 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Ripieno di salsiccia e asparagi
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 90 g di porro a pezzi
  • 530 g di salsiccia spellata, a pezzi
  • 450 di asparagi a pezzetti (1 cm)
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 45 g di acqua
  • 150 g di brodo vegetale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1280.9 mg
Białko 31.5 g
Kalorie 3101.7 kJ / 741.3 kcal
Tłuszcz 47.1 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 21.1 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...