Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 750 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte intero
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 15 g di gelatina in fogli, ammollata in 75 g di acqua fredda e strizzata
Coulis di albicocche
- 250 g di albicocche a pezzi
- 60 g di acqua
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 120 g di zucchero (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1333 kJ / 318.6 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 30.8 mg
Alternatywne przepisy
Crème caramel (TM6)
4h
Panna cotta con salsa al caramello
6h 20min
Crème caramel al Varoma
3h
Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole
20min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50min
Panna cotta
6h 30min
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4 godz. 30 min
Panna cotta (per 2 persone)
5h 30min
Budino alle pere con salsa al caramello
3h 30min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5h 30min
Panna cotta ai mirtilli
6h 30min
Coulis di fragole
20min