Polpettone ai funghi con crema di cipolle

Polpettone ai funghi con crema di cipolle

4.6 71 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 150 g di funghi surgelati e decongelati
  • 30 g di pane raffermo a pezzi
  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 400 g di carne trita mista
  • 2 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa alle cipolle
  • 300 g di cipolle dorate in otto spicchi
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di acqua
  • ½ dado per brodo vegetale
  • 20 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 416.3 mg
Białko 31.7 g
Kalorie 1797 kJ / 429.5 kcal
Tłuszcz 29.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...