Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gruyère-stuffed Salmon Patties
- 80 g white bread, cut in pieces
- 15 g olive oil
- 50 g unsalted butter, diced
- 350 g floury potatoes, peeled, cubed (1 cm)
- 50 g water
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 30 g spring onions, cut in pieces
- 350 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 80 g Gruyère cheese, cut in 8 pieces
Salad
- 120 g mixed baby leaf salad
- 100 g cherry tomatoes, halved
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 Tbsp olive oil
- ½ Tbsp balsamic vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Potato Farls
1 Std. 10 Min
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30 Min
Steamed Garlic Prawns
30 Min
Mediterranean Turkey Roulades
45min
Lamb Loin Roll with Salsify and Sweet Potato
50min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45min
Gnocchi Carbonara with Peas
20 Min
Pasta with Anchovies and Breadcrumbs
45min
Peach Melba
35min
Salad with Bacon, Watermelon and Yoghurt Dressing
20 Min
Coronation Chicken
30 Min
Cauliflower and Broccoli Gratin
50min