Steamed Apricots with Cardamom Syrup
TM5 TM6

Steamed Apricots with Cardamom Syrup

4.3 (8 ocen)

Składniki

  • 40 g pistachio nuts, unsalted, shelled
  • 250 g water
  • 200 g caster sugar
  • 15 - 20 cardamom pods, to taste
  • 1 tsp vanilla bean paste
  • 8 apricots, halved, stoned (approx. 400 g)
  • 200 g Greek yoghurt (0% fat), for serving

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
726 kJ / 172 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy