Urządzenia i Akcesoria
Steamed Apricots with Cardamom Syrup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 portions
Składniki
-
pistachio nuts, unsalted, shelled40 g
-
water250 g
-
caster sugar200 g
-
cardamom pods to taste15 - 20
-
vanilla bean paste1 tsp
-
apricots halved, stoned (approx. 400 g)8
-
Greek yoghurt (0% fat), for serving200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
726 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 godz.
Artichoke & Butter Bean Dip
10 min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Buckwheat Crispbread
1 godz. 30 min
Houmous
13 godz. 30 min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 min
Stilton and Walnut Pâté
5 min
Mango chutney
1 godz. 20 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Edamame and Spinach Dip
5 min
Hot Artichoke Dip
30 min
Curried Parsnip and Apple Soup
30 min