Steamed Apricots with Cardamom Syrup

Steamed Apricots with Cardamom Syrup

4.3 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • pistachio nuts, unsalted, shelled
    40 g
  • water
    250 g
  • caster sugar
    200 g
  • cardamom pods to taste
    15 - 20
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • apricots halved, stoned (approx. 400 g)
    8
  • Greek yoghurt (0% fat), for serving
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 726 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...