Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nachos
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g cornflour
- 5 g salt
- 80 g water
- 40 g sunflower oil
- 10 g Mexican spice mix
Vegetable Garnish
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 10 g olive oil
- 230 g peppers, red and yellow, cut in strips (3 cm)
-
1
tsp dried chilli, mild
lub Mexican spice mix - 200 g tomatoes, cut in pieces (2 cm)
- 285 g tinned sweetcorn, drained
- 250 g tinned kidney beans, rinsed, drained
- 2 Tbsp whipping cream
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 20 g parsley leaves
- 60 g Cheddar cheese, grated
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 354 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 527 mg
Alternatywne przepisy
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1h 15 min
Vegan Chocolate Chip Cookies
30 min
Cauliflower Mac and Cheese
1h 40 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15 min
Tomato Rice Balls
40 min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1h 30min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5 min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45 min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1h 15 min