Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 400 g de champignons de Paris blonds, coupés en rondelles
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de beurre
- 4 galettes de sarrasin
- 16 tranches fines de bacon fumé
- ½ bouquet de ciboulette fraîche, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1409.5 kJ / 338.3 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1419.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wraps concombre et saumon fumé
50 min
Flammekueche aux lardons et champignons
30 Min
Galette oignon-chèvre
35 min
Tarte feuilletée express aux tomates et au parmesan
2 Std. 30 Min
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45 Min
Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre
2 Std.
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1 Std. 30 Min
Galette de pomme de terre et saucisse de Morteau
1 Std. 30 Min
Œufs farcis à la berrichonne
40 Min
Galettes complètes
45 Min
Galette fourrée jambon-champignons
40 Min
Pain perdu au jambon
25 Min