Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- gluten free flour, to dust
- 90 g white rice flour (see Tips)
- 80 g potato starch
- 1 tsp gluten free baking powder
- 60 g flaked almonds
- 8 eggs
- 200 g white sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
Blueberry jam
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- 100 g jam sugar
- 50 g water
- 1 ½ tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp vegetable oil
Lemon water
- 150 g water
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 500 g fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced
Cream mixture
- 500 g mascarpone cheese
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529.6 kJ / 365.6 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 149.6 mg
Alternatywne przepisy
Gluten-free cinnamon doughnuts
25min
Grain-free granola (Noni Jenkins)
40min
Bounty slice (Noni Jenkins)
1 godz. 30 min
Magic muffins (Noni Jenkins)
30min
Persian honeycomb bark
1 godz. 30 min
Cauliflower hash browns with sauteed mushrooms (Noni Jenkins)
40min
Aquafaba meringue kisses
2h 30min
Herb Mustard
8h 10min
Pina Colada Dessert (Pineapple Cheesecake Parfaits)
3 Std. 35 Min
Basic kimchi
144h 20min
Banana Nice cream
5 min
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20 min