Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 150 g potatoes, peeled and cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 135 g water, plus 2 tablespoons extra
- 125 g buttermilk
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp sea salt
- 1 egg
- 2 tsp linseeds (flaxseeds) (optional)
- 1 tbsp pumpkin seeds (optional)
- 1 egg yolk, to glaze
- butter, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 885.1 kJ / 210.7 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 303.8 mg
Alternatywne przepisy
Panettone
34 godz. 25 min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Pani popo (Samoan coconut buns)
3h 25 min
Sweet breakfast bread
1h 30min
Potato pancakes
45 min
Tangzhong milk bread
2h 45min
Italian sandwich Rolls
2h 45min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2 godz.
Cheese and tomato bread
3h 5min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 Std. 30 Min
Seeded bread loaf
3h 20 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min