Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 150 g potatoes, peeled and cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 135 g water, plus 2 tablespoons extra
- 125 g buttermilk
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp sea salt
- 1 egg
- 2 tsp linseeds (flaxseeds) (optional)
- 1 tbsp pumpkin seeds (optional)
- 1 egg yolk, to glaze
- butter, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 885.1 kJ / 210.7 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 303.8 mg
Alternatywne przepisy
Seeded bread loaf
3hod. 20min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Cinnamon buns
3 Std. 5 Min
Rye bread rolls
12h
Wholemeal pide
1h 35min
Potato pancakes
45min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2h 40min
Tangzhong milk bread
2h 45min
Whey bread with soft cheese (TM6)
13h 15min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Spiced fruit loaf
2 godz. 30 min