Urządzenia i Akcesoria
Artisan potato bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 slices
Składniki
-
extra virgin olive oil plus extra to grease20 g
-
potatoes peeled and cut into pieces (1 cm - see Tips)150 g
-
water plus 2 tablespoons extra135 g
-
buttermilk125 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
sugar1 tsp
-
baker's flour plus extra to dust500 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
egg1
-
linseeds (flaxseeds) (optional)2 tsp
-
pumpkin seeds (optional)1 tbsp
-
egg yolk to glaze1
-
butter to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
303.8 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
885.1 kJ /
210.7 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sourdough potato bread
5 godz.
Five seed bread
1 godz. 50 min
Tangzhong milk bread
2 godz. 45 min
Spelt bread
26 godz.
Sourdough Ciabatta
9 godz. 25 min
Brioche buns with cheese
2 godz. 30 min
Pretzel Bread
2 godz.
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1 godz. 45 min
Cheese and tomato bread
3 godz. 5 min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Turkish Flatbreads
2 godz. 10 min
Simple Mixing Bread
3 godz. 20 min