Artisan potato bread

Artisan potato bread

4.7 63 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 slices

Składniki

  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    20 g
  • potatoes peeled and cut into pieces (1 cm - see Tips)
    150 g
  • water plus 2 tablespoons extra
    135 g
  • buttermilk
    125 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • sugar
    1 tsp
  • baker's flour plus extra to dust
    500 g
  • sea salt
    1 ½ tsp
  • egg
    1
  • linseeds (flaxseeds) (optional)
    2 tsp
  • pumpkin seeds (optional)
    1 tbsp
  • egg yolk to glaze
    1
  • butter to serve

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 210.7 kcal / 885.1 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 31.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 303.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...