Mini Classic Polish "torts"

Mini Classic Polish "torts"

4.7 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Sponge
  • butter to grease
  • plain flour plus extra to dust
    120 g
  • eggs
    4
  • white sugar
    120 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • baking powder
    ½ tsp
  • sea salt
    2 pinches
Blueberry jam
  • fresh blueberries (see Tips)
    250 g
  • jam sugar
    100 g
  • water
    50 g
  • freshly squeezed lemon juice
    1 ½ tsp
  • vegetable oil
    1 tsp
Lemon water
  • water
    70 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced
    300 g
Cream mixture
  • mascarpone cheese (see Tips)
    250 g
  • pouring (whipping) cream
    300 g
  • icing sugar
    20 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • fresh mixed berries extra of choice to decorate
  • fresh mint leaves only to decorate

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 4 portions

Sód 1730.8 mg
Białko 63 g
Kalorie 16850.2 kJ / 4027.3 kcal
Tłuszcz 223.1 g
Błonnik 21.3 g
Tłuszcz nasycony 123.8 g
Węglowodany 463.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...