Urządzenia i Akcesoria
Charlotte Russe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
-
gelatine leaves8
-
chilled water to soak
-
sponge fingers (approx. 250 g)24
Custard filling
-
eggs separated4
-
sugar175 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
milk250 g
-
pouring (whipping) cream500 g
Raspberry jelly
-
gelatine leaves1 ½
-
chilled water to soak
-
frozen raspberries100 g
-
water100 g
-
caster sugar50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
149.8 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
2187.1 kJ /
522.7 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
53.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
15 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1h 15min
Eccles Cakes
1h 45min
Caramel peach brioche
2h 15min
Apple tart (Thermomix® Cutter, using modes)
1h
Portuguese-style Crème Brûlée
25min
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM6)
1h 30min
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4h 30min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7h 10min
Jam and coconut tarts
1h 10min
Butterscotch Delight
20min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26h 10min
Biscoff Cheesecake
6h 20min