
Urządzenia i Akcesoria
Charlotte Russe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
-
gelatine leaves8
-
chilled water to soak
-
sponge fingers (approx. 250 g)24
Custard filling
-
eggs separated4
-
sugar175 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
milk250 g
-
pouring (whipping) cream500 g
Raspberry jelly
-
gelatine leaves1 ½
-
chilled water to soak
-
frozen raspberries100 g
-
water100 g
-
caster sugar50 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
522.7 kcal /
2187.1 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
29.6 g
Węglowodany
53.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Sód
149.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Retro
15 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia