Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 gelatine leaves
- chilled water, to soak
- 24 sponge fingers (approx. 250 g)
Custard filling
- 4 eggs, separated
- 175 g sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 250 g milk
- 500 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 1 ½ gelatine leaves
- chilled water, to soak
- 100 g frozen raspberries
- 100 g water
- 50 g caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2187.1 kJ / 522.7 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 149.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lamington swiss roll
25 Std. 40 Min
Non-alcoholic Christmas punch
10 min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30h
Spiced Polish Christmas cake
99u. 30min
Black forest Christmas yule log
1h 30 min
Passionfruit and macadamia truffles
3h 30 min
Mixed berry jam tart
2u. 35min
Strawberry and meringue semifreddo
12h 15min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2 godz.
Mini Classic Polish "torts"
2 godz. 30 min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
Boston Bun
2 Std. 45 Min