Charlotte Russe

Charlotte Russe

4.2 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions

Składniki

  • gelatine leaves
    8
  • chilled water to soak
  • sponge fingers (approx. 250 g)
    24
Custard filling
  • eggs separated
    4
  • sugar
    175 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • milk
    250 g
  • pouring (whipping) cream
    500 g
Raspberry jelly
  • gelatine leaves
    1 ½
  • chilled water to soak
  • frozen raspberries
    100 g
  • water
    100 g
  • caster sugar
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 149.8 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 2187.1 kJ / 522.7 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Węglowodany 53.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...