Wersje kompatybilne
Wholemeal Easter bread with eggs and smoked trout fillets
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wholegrain Easter bread
- 1 bunch fresh dill, leaves only (approx. 20 g)
- 100 g red onion, cut into halves, plus extra to garnish (cut in rings)
- 300 g milk
- 15 g honey
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 560 g wholemeal plain flour
- 1 egg
- 50 g butter, cut into pieces
- 2 tsp sea salt
Eggs
- 4 eggs, chilled, straight from the fridge
- water, to fill to 1L mark
Assembly
- 1 egg yolk, beaten, to brush
- 100 g mixed salad leaves
- 150 g cooked smoked trout
- freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 447.1 kJ / 106.4 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 222.9 mg
Alternatywne przepisy
Pea shakshuka with bacon dust
55min
Avocado whip on seedy spelt bread (Post-natal)
2h 30 min
Umali
1h 25min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter)
6 godz. 10 min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Maca chocolate bark
50min
Quark and herb spread
5 min
Banh ran (sesame balls)
25 godz. 30 min
Horchata
24h 10min
Spiced cherry brioche wreath
2h 20min
Chinese-style drinking porridge
25 min
Sourdough soup (White borscht)
96h 30 min