Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon, peel only, no white pith
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 550 g water
- 3 tsp dried instant yeast
- 45 g olive oil, plus extra to grease
- 750 g baker's flour, plus extra to dust
- 2 tsp sea salt
- 200 g pitted Kalamata olives (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 888.2 kJ / 212.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 329.9 mg
Alternatywne przepisy
Walnut cake with coffee frosting
1h 10min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Ratatouille Galette (TM6)
1h 30min
Greek pita breads
1 Std. 15 Min
Romesco dip
10min
Paris–Brest with praline cream
26h
Edna's lemon curd teacake
40 min
Amaretto biscuits
30 min
Pascualina
1 godz. 45 min
Crunchy broccoli salad with speck
10min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min