Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon, peel only, no white pith
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 550 g water
- 3 tsp dried instant yeast
- 45 g olive oil, plus extra to grease
- 750 g baker's flour, plus extra to dust
- 2 tsp sea salt
- 200 g pitted Kalamata olives (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 888.2 kJ / 212.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 329.9 mg
Alternatywne przepisy
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 godz. 20 min
Greek pita breads
1h 15min
Pizza sauce
30min
Tempered chocolate
40min
Freeform basic bread
1h 35min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24 Std. 55 Min
Baklava cheesecake
25h 45 min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Whipped Feta
35 Min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min