Riso gamberi e verdure alla salsa di soia e zenzero

Riso gamberi e verdure alla salsa di soia e zenzero

3.7 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 300 g di riso basmati
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di carote pelate e a bastoncini (5x0,5 cm)
  • 100 g di peperone rosso a strisce (1 cm)
  • 100 g di peperone verde a strisce (1 cm)
  • 170 g di cipolla dorata in 8 spicchi
  • 2 spicchi di aglio
  • 10 g di zenzero, radice fresca
  • 30 g di sedano a pezzi (1 cm)
  • 150 g di funghi champignon a fette (0,5-1 cm)
  • 450 g di acqua
  • 80 g di salsa di soia (senza glutine)
  • 1 cucchiaino di curry in polvere
  • 1 pizzico di pepe di Cayenna
  • 1 pizzico di paprika dolce
  • 250 g di gamberi crudi di media grandezza sgusciati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1188 mg
Białko 12.1 g
Kalorie 1374 kJ / 328 kcal
Tłuszcz 8.6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 50.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...