Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di riso basmati
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di carote, pelate e a bastoncini (5x0,5 cm)
- 100 g di peperone rosso, a strisce (1 cm)
- 100 g di peperone verde, a strisce (1 cm)
- 170 g di cipolla dorata, in 8 spicchi
- 2 spicchi di aglio
- 10 g di zenzero, radice fresca
- 30 g di sedano, a pezzi (1 cm)
- 150 g di funghi champignon, a fette (0,5-1 cm)
- 450 g di acqua
- 80 g di salsa di soia (senza glutine)
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- 1 pizzico di pepe di Cayenna
- 1 pizzico di paprika dolce
- 250 g di gamberi crudi di media grandezza sgusciati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1374 kJ / 328 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1188 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scaloppine di pollo al limone
40min
Bocconcini di pollo piccanti
45min
Arrosto di vitello con asparagi confit
2h
Riso basmati integrale con macinato magro e verdure
40min
Bowl con falafel e verdure
30 Min
Insalata di noodles e verdure alla vietnamita (TM6)
40min
Polpette di tacchino al sugo di pomodoro
30 Min
Uova occhio di bue con contorno di verdure
30 Min
Pinsa romana alla carbonara
4h
Bowl di riso, avocado e salmone
40min
Linguine allo sgombro
30 Min
Riso basmati con gamberi speziati
40min