Pâtes crémeuses aux crevettes cajun

Pâtes crémeuses aux crevettes cajun

4.6 141 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 3 c. à soupe de persil frais
  • 4 gousses d'ail
  • 50 g d'huile d'olive
  • 1 ¼ c. à café de sel
  • ½ c. à café de paprika
  • 500 g de crevettes crues de taille moyenne surgelées, décortiquées
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • 1 c. à café de piment de Cayenne en poudre
  • de l'eau pour atteindre 500 g
  • 1 cube de bouillon de légumes émietté
  • 250 g de pâtes sèches
  • 10 g de citronnelle fraîche
  • 20 g de beurre
  • 50 g de crème
  • 1 citron jaune pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2740 mg
Białko 29.3 g
Kalorie 2193.4 kJ / 524.2 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 51.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...