Spaghetti à la crème de pistache

3.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de pecorino coupé en morceaux (2 cm)
    40 g
  • de parmesan coupé en morceaux (2 cm)
    40 g
  • de pistaches, grillées, décortiquées et non salées (voir "Conseil(s)")
    40 g
  • d'échalotes coupées en deux
    120 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de poivre moulu
    1 c. à café
  • d'eau
    750 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de guanciale en cubes (1-2 cm)
    200 g
    200 g de lardons fumés
  • de pâtes sèches, type spaghetti
    350 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 667.7 kcal / 2793.5 kJ
Białko 25.7 g
Tłuszcz 33.5 g
Węglowodany 65.4 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 918.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...