Spaghetti risottata aux légumes de printemps

4.3 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan en morceaux
  • 1 gousse d'ail en fines tranches
  • 150 - 180 g de poivrons en morceaux (1-2 cm)
  • 20 g d'huile d'olive
  • 100 g d'asperges vertes en morceaux (2-3 cm)
    100 g d'haricots verts extra-fins, surgelés
  • 150 g de fleurettes de brocoli
  • 100 g de champignons frais coupés en quatre
  • 300 g de tomates concassées en conserve
  • 1 c. à café de paprika doux en poudre (opcjonalnie)
  • 400 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes émietté
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 300 g de pâtes sèches, type spaghetti (temps de cuisson 8-9 minutes)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 752.7 mg
Białko 20.8 g
Kalorie 2099.3 kJ / 501.8 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 14.6 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 89.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...