Chlebki do żurku

Chlebki do żurku

4.9 8 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
2 sztuki

Składniki

  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 100 g wody
  • ½ łyżeczki cukru
  • 225 g mąki pszennej typu 400-650 plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 130 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
  • 180 g maślanki
  • ½ - 1 łyżeczki soli
  • 1 białko roztrzepane, do posmarowania
  • 1 łyżka otrębów pszennych (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 1074.4 mg
Białko 25.7 g
Kalorie 3080.4 kJ / 736.3 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 143.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...