Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po kaszubsku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
55 g oleju rzepakowego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 ziarno ziela angielskiego
-
1 - 2 goździki
-
75 g koncentratu pomidorowego
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - 2 łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego½ - 1 łyżeczka miodu, płynnego
-
15 - 25 g rodzynek
-
½ łyżeczki białej gorczycy
-
¼ łyżeczki majeranku, suszonego
-
⅓ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli
-
250 - 300 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
136.1 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1145.1 kJ /
273.7 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Ryba po kaszubsku
30 min
Ryba po grecku
45 min