Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

4.5 24 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 55 g oleju rzepakowego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 ziarno ziela angielskiego
  • 1 - 2 goździki
  • 75 g koncentratu pomidorowego
  • 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ - 1 łyżeczka miodu, płynnego
    ½ - 2 łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 15 - 25 g rodzynek
  • ½ łyżeczki białej gorczycy
  • ¼ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ⅓ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 250 - 300 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 136.1 mg
Białko 13.4 g
Kalorie 1145.1 kJ / 273.7 kcal
Tłuszcz 20.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...