Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Surówka
- 500 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
Majonez
-
130
g oleju słonecznikowego
lub 130 g oleju rzepakowego - 1 żółtko
- 1 łyżeczka musztardy
-
15
g czerwonego octu winnego
lub 15 g octu jabłkowego - sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 982.1 kJ / 234.7 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 93.8 mg
Alternatywne przepisy
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6)
10 Min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM6)
10 Min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 Min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM6)
5 Min
Surówka z surowego buraka
10 Min
Surówka z selera na słodko
15 Min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM5)
10 Min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM6)
10 Min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM5)
10 Min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 Min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM5)
10 Min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6)
20 Min