Urządzenia i Akcesoria
Zielony chleb ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
22 kromki
Składniki
-
230 g wody letniej
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych
-
500 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g mąki orkiszowej, białej typu 700, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 łyżeczka suchych drożdży10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
135.2 mg
Białko
3 g
Kalorie
505.9 kJ /
120.8 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12 godz. 35 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Różowe bułki z czarnuszką
2 godz.
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min
Chleb twarogowy z orzechami i ziarnami (niskowęglowodanowy)
1 godz. 30 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chleb twarogowy z jajkami (niskowęglowodanowy)
1 godz.
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.