Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 30 g di latte
- 155 g di zucchero
- 500 g di farina semintegrale di tipo "2" + q.b.
-
7
g di zucchero vanigliato
lub 1 stecca di vaniglia - 1 pizzico di sale
- 220 g di burro a tocchetti
- 3 tuorli
-
200
g di Quark (formaggio cremoso)
lub 200 g di formaggio fresco spalmabile - 100 g di uva passa
- 50 g di mandorle pelate
- 50 g di nocciole sgusciate e spellate
- 10 g di Rum (opcjonalnie)
- 50 g di frutta candita mista a pezzetti
- 50 g di gherigli di noci
- 50 - 100 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 879.3 kJ / 210.2 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 34.5 mg
Alternatywne przepisy
Mostaccioli siciliani
1h
Gelato al burro di arachidi
10h 30min
Galette rustica alle ciliegie
2 Std.
Formaggio (vegan)
8h 20 min
Lorighittas
2 Std. 15 Min
Cantucci al rosmarino
1 godz. 30 min
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Zaletti (vegan)
50 Min
Tarallini farciti ai sapori di Calabria
1 godz. 30 min
Cannoli con crema al pistacchio (senza glutine e lattosio)
Brak ocen
Dado per brodo vegetale senza sale
40 Min
Cavatelli di 'nduja al pomodoro e fagioli
55min