Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Formaggio fresco alle noci
- 1500 g di latte intero fresco
- 200 g di panna acida, 18% di grassi
- 250 g di acqua
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di gherigli di noci
- acqua, bollente, q.b.
Pane al siero di latte
- 320 g di farina di forza (con circa il 13% proteine)
- 100 g di farina integrale
- 50 g di olio di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 1 cucchiaino di sale
- miele, per servire (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1437.2 kJ / 343.5 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 366.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane integrale al vapore
2 Std.
Ricotta
5h 30min
Ricotta (TM6)
16h 30min
Pane al latticello
18 godz.
Yogurt
12h
Filoncini di semola
4u.
Pane a strati con pesto al basilico
2 Std. 30 Min
Yogurt greco (con fermenti per yogurt)
18h 20 min
Yogurt naturale (con fermenti per yogurt)
12 godz. 15 min
Yogurt con latte condensato
12 Std. 10 Min
Yogurt al naturale (nel boccale)
12 Std. 10 Min
Pane semplice
4u.