Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino di segale
- 130 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 100 g di farina di segale
Pane
- 1650 g di acqua (di cui 150 g fredda)
- 200 g di latticello freddo (vedere varianti)
- 150 g di farina di farro integrale + q.b.
- 100 g di farina manitoba
- 250 g di farina di segale
-
10
g di malto d'orzo in polvere
lub 10 g di miele - 5 g di lievito di birra fresco
- 10 g di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 10 porzioni
- Kalorie
- 9836 kJ / 2415 kcal
- Białko
- 77 g
- Węglowodany
- 417 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 46.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane rustico ripieno
29 godz.
Yogurt alla vaniglia
12sa 20 dk
Panini sfogliati
3h 30min
Pane rustico svizzero
28h
Formaggio fresco alle noci e pane al siero di latte
12 godz. 15 min
Pane in padella
18 godz.
Pane di segale e erbe aromatiche
17h 30min
Pane ai semi di girasole
22h
Pane morbido di farro
19h
Pane contadino
19h
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4u.