Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino di segale
- 130 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 100 g di farina di segale
Pane
- 1650 g di acqua (di cui 150 g fredda)
- 200 g di latticello freddo (vedere varianti)
- 150 g di farina di farro integrale + q.b.
- 100 g di farina manitoba
- 250 g di farina di segale
-
10
g di malto d'orzo in polvere
lub 10 g di miele - 5 g di lievito di birra fresco
- 10 g di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 10 porzioni
- Kalorie
- 9836 kJ / 2415 kcal
- Białko
- 77 g
- Węglowodany
- 417 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 46.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane di segale e erbe aromatiche
17u. 30min
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4 Std.
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Pane contadino
19h
Pane ai semi di girasole
22h
Formaggio fresco alle noci e pane al siero di latte
12u. 15min
Panini sfogliati
3sa 30 dk
Pane di segale
20hod. 30min
Corona di pane sfogliato ai cereali
6h 10min
Pa Gialt (Pane giallo)
3sa 30 dk
Pane in padella
18h