Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 10 g di miele
- 600 g di farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
- 4 uova
- 80 g di zucchero
- 180 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 10 g di sale
- 2 cucchiaini di scorza di arancia, grattugiata
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 350 g di mele, sbucciate, senza torsolo e a pezzi
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 2 cucchiai di uva passa, ammollata in acqua tiepida e strizzata (opcjonalnie)
- zucchero di canna q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia a bastone
5 Std.
Plumcake all'arancia
1h
Focaccine con crema di mele e crumble
2 Std.
Torta brioches
10 Std.
Torta amaretti e mela
2 Std.
Trecce dolci
4 Std.
Panini alla birra e formaggio Cheddar
3 Std. 15 Min
Ghirlanda di pan brioche al farro
15 Std. 30 Min
Muffin della nonna alle mele
45 Min
Cruffin (TM6)
4h 30min
Grissini al sesamo
2 Std. 30 Min
Torta della nonna (TM6)
1h 30min