Rosette alle mele

Rosette alle mele

4.2 12 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
18 pezzi

Składniki

  • 140 g di latte
  • 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 10 g di miele
  • 600 g farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
  • 4 uova
  • 80 g zucchero
  • 180 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
  • 10 g di sale
  • 2 cucchiaini di scorza di arancia grattugiata
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 350 g di mele sbucciate, senza torsolo e a pezzi
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 2 cucchiai di uva passa (opcjonalnie) ammollata in acqua tiepida e strizzata
  • zucchero di canna q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 6 g
Kalorie 1058 kJ / 253 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...