Bûche de Noël à la fève tonka

Bûche de Noël à la fève tonka

4.0 31 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
8 parts

Składniki

Le biscuit joconde
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    135 g
  • de poudre d'amande
    110 g
  • de farine de blé
    50 g
Le bavarois au chocolat
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de lait
    150 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de crème liquide 35% m.g.
    150 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    125 g
La mousse vanille-tonka
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    150 g
  • de lait
    200 g
  • fève tonka râpée
    ½
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre en poudre
    35 g
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille et un récipient d'eau froide)
    2
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    1
  • cacao en poudre pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 507.6 kcal / 2117.5 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 33.9 g
Węglowodany 36.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Sód 81.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...