Succès praliné

Succès praliné

4.3 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 parts

Składniki

La dacquoise à la noisette
  • de sucre en poudre
    230 g
  • de blancs d'œufs (5 blancs env.)
    150 g
  • de farine de blé
    30 g
  • de noisettes en poudre
    75 g
  • de poudre d'amande
    75 g
  • de noisettes entières concassées
    30 g
La crème mousseline au praliné
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    5
  • de fécule de maïs
    40 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de lait
    450 g
  • de pâte de pralin (voir "Conseil(s)")
    100 g
  • de sucre vanillé maison
    1 c. à café
  • de beurre coupé en morceaux
    90 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    200 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 630.9 kcal / 2632.5 kJ
Białko 12.1 g
Tłuszcz 39.4 g
Węglowodany 55.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 94.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...