![Fruits déguisés Fruits déguisés](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BDF3FDF-FEFE-4761-B6EB-ABA216A855AE/Derivates/8acdb53e-2e84-44bb-bd75-f1c5302285e8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte d'amande
- 150 g d'amandes fraîches
- 150 g de sucre glace
- 1 blanc d'œuf
- 2 gouttes d'arôme d'amande amère
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire (n'importe quelle couleur)
- 150 g de cerneaux de noix
Le bain-marie
- 1000 g d'eau
Le caramel
- 300 g de sucre en poudre
- 1030 g d'eau
- 20 g de jus de citron
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 673.2 kJ / 161.1 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Nougat de Montélimar
3 godz. 30 min
Kouglof alsacien
17 Std. 10 Min
Confiture de piments
Brak ocen
Chips de légumes au four (TM6)
1h 45 min
Fond de viande
3 Std.
Nougatine
1 Std. 30 Min
M'hancha (Escargot aux amandes)
1hod. 25min
Macarons au café
24 Std.
Feuilles de vigne farcies aux riz et fruits secs
13 godz. 20 min
Le macaron caramel
1hod. 50min
Strudel à la pomme
1h 45 min
Primo sale (fromage italien)
14h