Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte d'amande
- 150 g d'amandes fraîches
- 150 g de sucre glace
- 1 blanc d'œuf
- 2 gouttes d'arôme d'amande amère
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire (n'importe quelle couleur)
- 150 g de cerneaux de noix
Le bain-marie
- 1000 g d'eau
Le caramel
- 300 g de sucre en poudre
- 1030 g d'eau
- 20 g de jus de citron
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 673.2 kJ / 161.1 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épices aux fruits secs
1小时 15 分钟
Gianduja choco-Passion
18h 20 min
Tarte croustillante aux cerises et à la verveine
1h 20min
Crème brûlée vegan aux marrons
2小时 15 分钟
Tirggel
48 Std. 45 Min
Crème de macadamia
Brak ocen
Baklavas libanais
1 godz. 5 min
Eclairs de printemps à la verveine
24h
Couronne des rois espagnole
3hod.
Pâte brisée sucrée
1 Std. 50 Min
Bhajis à l'oignon et sauce à la coriandre
1小时
Crème de marrons
45 Min