Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3709 kJ / 885 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 221 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 Min
Sucre glace
5min
Caramel liquide
25 min
Crème dessert au caramel
1h
Sauce béchamel Mode Sauce
15 Min
Caramel de base
25 min
Sauce au caramel
1 godz. 30 min
Yaourt nature au Varoma
12h
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25 min
Riz au lait caramel
1 godz. 30 min
Sauce caramel au whisky
35 min
Crème pâtissière Mode Sauce
15 Min