Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- beurre, pour le cercle
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 60 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 1 pincée de sel
- 150 g de café
La garniture
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 50 g de lait
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 130 g de sucre en poudre
- 500 g de mascarpone
- 2 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1510.8 kJ / 358.6 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau mousse au praliné
13h
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 godz. 35 min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Bavarois aux fraises
6 Std. 25 Min
Bavarois aux trois chocolats
15h
Entremets aux pommes à la vanille
4 Std. 40 Min
Bavarois poire-chocolat
14 godz. 30 min
Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat
4h
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 Std. 30 Min
Entremets aux 2 chocolats
2h 15 min
Verano
12h 45min
Délice pomme-speculoos
12h