Guimauves en pain d'épices

Guimauves en pain d'épices

3.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz.
24 pièces

Składniki

Le mélange de fécule de maïs
  • 60 g de fécule de maïs
  • 60 g de sucre glace
Les guimauves au pain d'épices
  • huile en spray
  • 2 ½ c. à soupe de gélatine en poudre
  • 4 c. à café de cannelle en poudre
  • 1 c. à café de gingembre en poudre
  • ½ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
  • ¼ c. à café de clous de girofle en poudre
  • 115 g eau
  • 185 g de sucre en poudre
  • 185 g de sucre de canne complet non raffiné
  • 115 g de sirop de maïs
  • 30 g de mélasse
  • ¼ c. à café de sel
  • 5 blancs d'œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 41.1 mg
Białko 1.5 g
Kalorie 426.8 kJ / 102 kcal
Tłuszcz 0.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...