Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- ½ spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 50 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 320 g di pasta secca corta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2057.3 kJ / 491.8 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 80.9 mg
Alternatywne przepisy
Lasagna autunnale
2h
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1h
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min
Gnocchi di patate con zucchine
20min
Menù: Gnocchi con crema di zucchine e cocco; dessert yogurt e pere (Bimby Friend)
40min
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
1h
Trofie al pesto (vegan)
1h 30min
Spaghetti alla checca
40min
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
30min