Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- ½ spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 50 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 320 g di pasta secca corta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2057.3 kJ / 491.8 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 80.9 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate
35min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1h 30min
Pasta panna e salmone
30min
Lasagne con pesto di zucchine, fagiolini e patate
1h 30min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30min
Pappardelle alla papalina
30min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45min
Zucchine grigliate con condimento limone e basilico
35min
Pasta con pesto di carciofi
30min
Risotto alla lattuga
30min
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1h
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min