Bucatini con le canocchie

Bucatini con le canocchie

4.3 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • scalogno a metà
    1
  • peperoncino fresco
    ½
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di canocchie fresche, pulite (vedere i consigli)
    500 g
  • di vino bianco
    50 g
  • di pomodori datterino a metà
    200
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pasta secca tipo bucatini
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 475.8 kcal / 1990.3 kJ
Białko 27.3 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 74.7 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 385.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...