Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno a metà
- ½ peperoncino fresco
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di canocchie fresche, pulite (vedere i consigli)
- 50 g di vino bianco
- 200 di pomodori datterino a metà
- 2 pizzichi di sale
- 350 g di pasta secca tipo bucatini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1990.3 kJ / 475.8 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 74.7 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 385.7 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di seppie, patate e pomodorini
35min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40min
Penne risottate ai gamberi
30 Min
Cous cous con moscardini e olive
1h
Pepata di cozze
45 Min
Paella de marisco
1 godz. 20 min
Ravioli ai carciofi con sugo di gamberi
2h
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50 min
Insalata di polpo e patate
2h
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Sautè di cozze e vongole
40min
Linguine allo scoglio
40min