Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red cabbage and carrot salad
- 100 g roasted salted peanuts
- 1 bunch fresh coriander, leaves only
- 100 g red cabbage, cut into pieces
- 50 g carrot, cut into pieces
- 20 g sesame oil
- 10 g brown sugar
- ¼ tsp dried chilli flakes
Dough
- 175 g water
- 1 tsp dried instant yeast
- 1 tsp brown sugar
- 350 g plain flour
- 10 g sunflower oil
- ¼ tsp sea salt
Marinated pork belly and assembly
- 2 garlic cloves
- 30 g fresh ginger, peeled and thinly sliced
- 20 g sunflower oil, plus extra to brush and grease
- 100 g red onion, thinly slice
- 600 g boneless skinless pork belly, lean, cut into pieces (2-3 cm)
- 20 g brown sugar
- 1 tsp ground aniseed
- 100 g white wine
- 100 g tamari sauce
- 50 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 4130.7 kJ / 987.3 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 62.9 g
- Tłuszcz
- 71.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.7 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 1063.9 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2h 25 min
Charcoal bao buns
1h 50min
Ham and cheese cruffins
3 Std.
Korean fried chicken
4h
Chicken katsu curry with rice
1 godz. 40 min
Family chicken galette
1h 55 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 godz.
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 godz. 30 min
Cheese and bacon scones
35min
Soft Chinese bread rolls
1h 20min
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min