Warm satay bowl

Warm satay bowl

4.1 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 portions

Składniki

  • cauliflower cut into florets, reserving the smaller, more tender leaves.
    400 g
  • sea salt to season
  • ground black pepper to season
  • red onion cut into halves
    1
  • garlic cloves
    4
  • fresh red chilli cut into halves and deseeded (if preferred), plus extra sliced to garnish
    1
  • coconut oil
    10 g
  • tri-colour quinoa rinsed
    190 g
  • coconut cream
    120 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • water
    300 g
  • tamari (see Tips)
    25 g
  • crunchy peanut butter (see Tips)
    50 g
  • green beans cut into thirds
    300 g
  • lime juice, freshly squeezed to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 816.4 kcal / 3415.7 kJ
Białko 29.8 g
Tłuszcz 36.8 g
Węglowodany 100.6 g
Błonnik 17.6 g
Tłuszcz nasycony 19.2 g
Sód 806.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...