Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 200 g onions, cut in halves
- 400 g lamb shoulder meat, preferably bone in (see tip), cut in pieces (4 cm x 4 cm)
- 3 tsp salt
- ½ tsp ground pepper
- 40 g olive oil
- 400 g carrots, cut in pieces (approx. 1.5 cm)
- 250 g turnips, cut in 6 or 8 pieces (depending on size)
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 900 g water
- 300 g chicken breast fillets, cut in fine strips (approx. 2 cm long)
- 6 beef or mutton spicy sausages (e.g. merguez) (opcjonalnie)
- 400 g courgettes, unpeeled, cut in slices (approx. 1.5 cm)
- 350 g couscous, medium grain
- 70 g raisins
- 350 g chickpeas, canned, drained
-
1 - 2
tsp harissa paste
lub 1 - 2 tsp chilli paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3753 kJ / 900 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 11.7 g
Alternatywne przepisy
Baguette
3 godz. 45 min
Squash soup, Fish with rice and vegetables, Apple-pear crumble
1h
Risotto with Parmesan cheese
30min
Béchamel sauce
15 Min
Chilli con carne
40 min
Pitta bread
2h
Chopped vegetable salad
10 Min
Chocolate cake
45min
Ratatouille
40 min
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Steamed rice
25min
Smoothie
5 Min