Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
-
250
g Egyptian rice
lub 250 g short-grain rice - 1000 g water
- 10 - 12 peppers, mixed, medium-sized
- 200 g onions, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 300 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp sugar
- 2 small green chillies
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 400 g raw shrimps, peeled, deveined
- 30 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2079 kJ / 346 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Sardine Empanada
1h 40min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
Miso fish with green beans and chickpea puree
3h
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Spicy sea bass (samke harra)
50min
Koshari stew
45min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1 Std.
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Chicken with rice
1 Std.
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1 Std.
Vegetable tortilla with chorizo
50min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1h 10min