Neapolitan Pizza

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
2 portion

Składniki

  • extra virgin olive oil to grease
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • water warm
    315 g
  • sugar
    1 tsp
  • dried yeast
    1 tsp
  • bread flour
    350 g
    350 g pasta flour
  • semolina, fine
    140 g
  • salt
    1 tsp
  • water
    255 g
  • lemon juice
    30 g
  • bread flour to dust
  • canned crushed tomatoes to taste
    200 - 225 g
    200 - 225 g pizza sauce, to taste
  • buffalo mozzarella well drained, sliced
    225 - 255 g
  • extra virgin olive oil to drizzle, to taste
  • basil leaf, fresh to garnish

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 57.9 g
Kalorie 5715.2 kJ / 1366 kcal
Tłuszcz 38.2 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Węglowodany 195.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...