Pizza Diavola

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 portion

Składniki

Dough
  • water
    215 g
  • sugar
    1 tsp
    1 tsp barley malt syrup
  • dried yeast
    2 ¼ tsp
    15 g fresh yeast, crumbled
  • bread flour plus extra to dust
    395 g
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    15 g
  • salt
    1 tsp
Topping
  • semolina (any type of wheat) to sprinkle
    2 tsp
  • mozzarella cut into pieces (1 in.)
    200 g
  • Neapolitan salami sliced
    140 g
    140 g pepperoni sausage, sliced
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • pomodorino tomato halved
    255 g
    255 g tomato, type baby Roma, halved
  • salt
    1 tsp
  • bread flour to dust
  • extra virgin olive oil to drizzle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2793.5 mg
Białko 43.1 g
Kalorie 4007.4 kJ / 957.8 kcal
Tłuszcz 39.6 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 105.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...